van €40,-

kado's van €40,-

Veel producten zijn beperkt leverbaar. In verband hiermee kunnen kados worden gewijzigd binnen het gekozen thema.

Geselecteerde kado's

E. Tajine uit IndonesiëOpgediend in deze tajine kunnen smaak en geur van uw gerechten niet ontsnappen. De tajine met haar taps toelopende deksel is decoratief, maar vooral functioneel. Tijdens het kookproces stijgt stoom op, komt tegen de deksel en valt als condens terug in de schaal. Het circulerende vocht houdt het voedsel sappig tijdens het gaarstoven. Kortom: lekker,  mooi en gezellig. 
Het kookboekje bevat inspirerende recepten, waarmee u meteen aan de slag wilt.
De kommen van origineel Tunesisch aardewerk zijn handbeschilderd met prachtige motieven.

 


meer info

A. Tapaschaal met chipsTapas, letterlijk dekseltje. Bijvoorbeeld een stukje brood om het wijnglas af te dekken tegen vliegjes. Het is uitgegroeid tot een heerlijke hapjes cultuur. Voor brood, chips met dips tot culinaire hoogstandjes. De grote platte schaal in combinatie met de daarop passende schaaltjes is multifunctioneel. Liever zoet? Ook voor het taart, bonbons en koekjes een prachtige set.
De aardappelchips zijn gemaakt van een oud aardappelvariëteit uit de Andes. De bananenchips zijn afkomstig uit Ecuador (voorzien van een Bio keurmerk / fair trade).


meer info

J. Kussen met boekKussen met eigentijds borduurwerk op denim.Dit kussen  is een van de vele kleurige kussens uit India. Ze zijn gemaakt volgens de traditionele handwerktechnieken die van generatie op generatie worden doorgegeven.
Spijkerschrift is het ontroerende verhaal van Ismaiel, die een boek van zijn overleden vader in handen krijgt. Om het boek te kunnen lezen, moet hij het zelfontworpen spijkerschrift van zijn doofstomme vader zien te ontrafelen.
Inmiddels is het boek in 15 talen vertaald en wordt verfilming voorbereid.
Dit kado moet U zelf in de wereldwinkel ophalen omdat er een grote variale is aan kussens en boeken. U kunt dan zelf een kussen en-of boek uitzoeken.  


meer info

B. Mozaiëkschaal, rode wijn en 4 wijnglazenDe handgemaakte keramische schaal uit Indonesië is prachtig gedecoreerd met mozaiëk.
Stellar Organics & Firefly is de  grootste biologische wijnproducent van Zuid Afrika. Firefly Red is gemaakt van de shiraz druiven. Het is een donkere rode wijn met de geur van bos. De smaak is vol, fruitig en zacht. In de handgeblazen glazen van gerecycled glas  uit Vietnam komt de volle smaak van deze biologische wijn goed tot zijn recht.

meer info

Waardebon van de wereldwinkel Eindhoven: 45 EuroHiermee kunt U uit het gehele assortiment van de wereldwinkel kiezen.
Ook de Fair trade kleding van Sari is beschikbaar.
De bon is geldig tot 1 jaar na uitgifte en is in te leveren bij de wereldwinkel van Eindhoven, Hoogstraat 275.


meer info

C. Mozaiëkschaal, witte wijn en 4 wijnglazenDe handgemaakte keramische schaal uit Indonesië is prachtig gedecoreerd met mozaiëk.
Stellar Organics & Firefly is de  grootste biologische wijnproducent van Zuid Afrika. Firefly organic white is gemaakt van de de Chenin Blanc druif en de Sauvignon Blanc druif.  De geur is van delicate aroma's van kruidige peer en banaan. De wijn is mooi in balans.
In de handgeblazen glazen van gerecycled glas uit Vietnam komt de volle smaak van deze biologische wijn goed tot zijn recht.


meer info

I. Wellness pakketPuur zeep en gastendoekjes en een grote baddoek met een authentiek mandje uit Senegal. Het mandje is gemaakt van gedroogde rietstengels uit de omgeving van Ngaye, Senegal.  De rietstengels worden omwikkelt met gerecycled plastic en worden zo aan elkaar vastgenaaid.  De zeep is puur natuur. Er zijn diverse heerlijke geuren. Op de foto de mille fleures en de lavendel.
De baddoek en de gastendoekjes zijn van biologische fair trade katoen. Voor katoenarbeiders komt biologische teelt uit de hemel vallen. Het betekent wel harder werken. Maar, in tegenstelling tot wat altijd gedacht wordt, brengen de katoenvelden juist meer op, omdat de bodem en het milieu zich herstellen. 


meer info

G. Twee 1persoons tajines uit MarokkoRomantisch en goed heet geserveerd voor twee! In deze tajines blijven smaak en geur van de gerechten goed bewaard. Met hun taps toelopende deksel zien deze kookpotjes er mooi uit, maar zijn ze ook functioneel. Tijdens het kookproces stijgt stoom op, komt tegen de deksel en valt als condens terug in de schaal. Het circulerende vocht houdt het voedsel sappig tijdens het gaarstoven. Tajines worden in veel landen gebruikt. In het kookboekje vindt u heerlijke Marokkaanse gerechten voor deze traditionele kookpot.
Dek uw tafel met placemats van bananenblad. De gedroogde bananenbladen zijn opgerold en aan elkaar gevlochten. Een duurzaam product en een typisch stukje huisnijverheid uit de omgeving van Nairobi, Kenia. De placemats worden gevlochten door vrouwen van de Kikuyu stam. De beloning, in de vorm van stukloon, levert een leefbaar inkomen op.


meer info

D. Duurzaam presenteren, dat is (h)eerlijk!Uit de Filippijnen deze borden van duurzaam acaciahout. De borden zijn handgemaakt en met een voedselveilige vernislaag behandeld. 
Heaven on Earth. Een betere naam had deze dessertwijn niet kunnen krijgen. Amberkleurig en goudeerlijk, want niet alleen bio, maar ook nog eens fairtrade. 

Oxfam fijne chocoladebonbons met fairtrade cacao uit Ghana & Ivoorkust en fairtrade suiker uit Paraguay. 


meer info

H. Bamboe snijplank met schaalDeze snijplank is gemaakt van bamboe. Bamboe is een materiaal dat zeer licht en tegelijk heel sterk is. Het is ook een zeer duurzaam materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt met verschillende doeleinden als voedsel, onderdak, kleding en brandstof. Deze toepassingen maken van bamboe een van de meest veelzijdige en duurzame hulpbronnen in de wereld.
Handbeschilderde vierkante schaal uit Tunesië.   meer info

F. Tajine uit Tunesië.Tajine en handbeschilderd kommetje, beiden keramiek uit Tunesië.

Opgediend in deze tajine kunnen smaak en geur van uw gerechten niet ontsnappen. De tajine met haar taps toelopende deksel is decoratief, maar vooral functioneel. Tijdens het kookproces stijgt stoom op, komt tegen de deksel en valt als condens terug in de schaal. Het circulerende vocht houdt het voedsel sappig tijdens het gaarstoven. Kortom: lekker,  mooi en gezellig. 
Het kommetje is origineel Tunesisch aardewerk en handbeschilderd met prachtige motieven.

De couscous (maftoul) is op traditionele wijze handmatig vervaardigd door vrouwengroepen in Palestijnse gebieden.


meer info